У селі Воютин селянам не дають зібрати врожай зі своєї ділянки через війну за землю. Люди, які мають усі документи на землю, обробляли свої ділянки, сіяли та вирощували пшеницю. Однак, коли справа дійшла до збору врожаю, охорона сільгосп підприємства "Дружба" почала перешкоджати працювати комбайнам, інформує ТРК "Аверс".

Читайте також: "Волинська земля": дерибан чи законне відчуження?

За словами, директора с/г підприємства "Дружба" Валентини Здрилюк, селянам не дають збирати врожай, адже родич власниці ділянки без попередження засіяв ділянку. Сама ж ділянка нібито знаходиться в оренді у сільгосп підприємства. Тому роботи на ній мали б бути погоджені з керівником "Дружби".

Люди мають свою правду. Вони зазначають, що кадастровий номер на землю першими отримали саме вони. Відтак є власниками ділянки і мають повне право господарювати на ній.

Читайте також: Українці зможуть обмінюватись земельними ділянками

79-річна Лариса Приступа, якій належить спірна ділянка, підкреслює, що "Дружба" перестала платити орендну плату за користування паями ще у 2017 році. Проте, коли землю засіяли її рідні і взялись збирати врожай, позиція Валентини Здрилюк раптово змінилась і вона почала на нього претендувати.

"Ми розійшлися з нею (Валентиною Здрилюк, – ред.) нормально. Що вона тепер хоче, я не знаю. Вона не платила вже і я віддала землю в користування онукам", – каже Лариса Приступа.

Наразі директор "Дружби" пропонує спільно зібрати врожай і віддати його на потреби бійців Операції об'єднаних сил (АТО).

Сторони конфлікту зустрілись на землі, за яку точиться боротьба. Домовитись не вдалось, вони обмінялись нецензурною лайкою, лунали навіть погрози. Схоже, долю землі вирішуватиме суд.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter