Під виглядом кефіру в Україні все частіше продають йогурт, оскільки в цьому продукті відсутні кефірні дріжджі.

Читайте також: Дорожче, ніж у Польщі: порахували, скільки коштує молочка в Україні

Про це повідомив голова Правління "Науково-дослідного Центру Незалежних Споживчих Експертиз ТЕСТ" Валентин Безрукий, пише УНН.

"Цей продукт не є кефіром − він є молочнокислим продуктом, але кефіром не є, тому що для кефіру обов'язкова наявність не тільки молочнокислих бактерій, але і кефірних дріжджів, інакше він перестає бути кефіром і стає просто йогуртом", − зазначив експерт.

За його словами, в той же час, йогурт, представлений в торгових мережах України, як правило натуральний − фальсифікат цього продукту експерти "ТЕСТу" не знаходили жодного разу.

Читайте також: Як розпізнати підроблене вершкове масло

При цьому він уточнив, що найчастіше в країні фальсифікують вершкове масло і згущене молоко, оскільки в їх склад входять дорогі молочні жири − для здешевлення продукції виробники воліють замінювати їх дешевшими рослинними жирами.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter