Учора інтернет-видання ВолиньPost опублікувало матеріал із гучною назвою: «На Волині в атовців претензії до землевпорядника. Кажуть, працювала довго і неякісно».

В статті мова йде про те, що Світлана Шеремета, заступник голови Асоціації землевпорядників Волині затягувала роботу із виготовленням технічної документації на земельні ділянки для атовців та ще й «здерла» з них 19 тисяч гривень, що ніби-то вдвічі перевищує середню вартість таких робіт по області.

І все б нічого, але журналістів видання «Під прицілом» у цій ситуації зацікавило два моменти: по-перше, чому лист був опублікований саме на сайті Держгеокадастру, бо як правило такі листи публікуються на інформаційних сайтах, а по-друге, нам ніколи раніше не доводилось чути про «Всеукраїнську спілку учасників бойових дій в АТО «Побратими України». Аби розібратися в ситуації ми вирішили звернулися за коментарем до самої Світлани Шеремети.

Як  виявляється, усе насправді далеко не так, як його малюють «ляльководи», а управління Держгеокадастру у Волинській області і далі продовжує брудні земельні махінації.

«Голова цієї спілки Юрій Степанюк співпрацював з  Оленою Ланевич, що була на Волині  «смотрящою» за цією схемою, зараз вона , як і Василь Василенко вже звільнена. У  них буди разом спільні бізнесові проекти  для роздачі земель на підставних атовців. Зараз вони роблять свою брудну справу проти мене, бо я неодноразово заявляла про свою державницьку позицію», - обурюється Світлана Шеремета.

Виявляється, що ці люди вже отримали право власності на земельні ділянки за ціною у 1200 гривень, яка була рекомендована Держгеокадастром. Цікаво, що за термінами вся необхідна документація була виготовлена за півроку, коли інші атовці роками не можуть отримати гарантованої державою землі.

До речі, що протягом останнього часу саме Світлана Шеремета була однією з тих, хто викривав земельні махінації управління Держгеокадастру у Волинській області та Василя Василенка зокремп. Зокрема, на одній із сесій обласної ради, Заступник голови Асоціації землевпорядників Волині Світлана Шеремета розповіла, що Держгеокадастр Волині, на чолі з його керівниками Василем Василенком та Анатолієм Поляковим, повністю монополізували становище на ринку надання послуг, лобіюючи інтереси власних та підконтрольних їм фірм, в рази завищуючи ціни для населення.

Зокрема, йдеться про ТзОВ «Захід Землепроект», ПП «Фірма Сомгіз» та ТзОВ «Азимут-плюс» та інші фірми, зареєстровані у Львові. Відтак конкурентів позбавили права виготовляти проектну  документацію та масово анульовували сертифікати.

Тепер стає зрозуміло звідки «дує вітер». Підтвердив замовність і заангажованість таких матеріалів і очільник ГС «Спілка воїнів АТО Волині» Олександр Серватович.

«Це брудні ігри управління Держгеокадастру Волині проти Світлани Шеремети, бо вона неодноразово виводила на «чисту воду» Анатолія Полякова (ред.. заступник голови Держгеокадастру у Волинській області). Ота спілка не волинська, а всеукраїнська, є там хтось у Володимирі і його руками оце все роблять». – розповів Олександр Серватович.

Нагадаємо, що Світлану Шеремету і інших представників землевпорядних організацій не пускали і на «таємні» наради голови ОДА Володимира Гунчика і очільників Держгеокадастру, а саме вона як «кістка в горлі», яка заважає волинському дерибану. То ж, очевидно, що саме в такий низький спосіб опоненти намагаються звести з нею рахунки – підриваючи і її імідж та безпідставно виливаючи брудом.

Зазначимо, що подібні замовні публікації з’явилася і на інших виданнях, зокрема Район.Любомль а їхні журналісти для балансу думок  навіть не спромоглися взяти коментар у Світлани Шеремети.

Петро Сосницький