В ніч на 11 березня у Луцьку невідомі підпалили автомобілі сім'ї юристів. Машини належали адвокату Яні Чуріній та громадському діячу Ігорю Кінаху.

Читайте також: Вночі у Луцьку подружжю спалили два авто

Постраждала зазначає, що до цього отримувала погрози по телефону. Вона відзначає, що цей акт вандалізму пов'язаний з її професійною діяльністю. Адвокат розповіла ІА Волинські новини, свої версії щодо даного інциденту.

"Версій щодо підпалу відразу декілька. Є представники кримінального світу, яких ми з чоловіком, захищали. Також нам надходили відкриті погрози від бандитів щодо бізнесу. Але те, що спалили авто через нашу роботу, – це однозначно", – каже Чуріній.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко заявив, що бере цю справу під особистий контроль і закликав поліцію максимально активізуватись у розслідуванні.

"В області триває серія підпалів. Сьогодні вночі знову скоєно підпал, зокрема спалили автомобілі адвокатки Яни Чуріної та її чоловіка Ігоря Кінаха. Без сумніву, ця надзвичайна подія пов'язана з професійною діяльністю потерпілих.

Вимагаю від поліції активізувати роботу щодо встановлення винних та їх затримання. 

Необхідна чітка координація дій правоохоронців для розслідування цього злочину, тому це питання триматиму на особистому контролі", – повідомив Савченко у Facebook.

Читайте також: Підпал у Підгайцях: помста УКРОПу чи приборкання норовливого голови

Відзначимо, що після підпалу майна сім'ї голови Підгайцівської ОТГ губернатор "повісив усіх собак" на політсилу УКРОП і навіть оголосив її керівництву війну. Фактично Олександр Савченко звинуватив УКРОП у культивації бандитизму і поширенні практики підпалів опонентам автомобілів на Волині.

Однак незадовго після цього у Ковелі великому підприємцю невідомі спалили автівку, але губернатор вже поводився набагато стриманіше і не став нікому оголошувати війну.

Читайте також: Підпал авто на Волині: чому губернатор Савченко не оголошує війну владі Ковеля?

Минуло трохи більше місяця від ультиматуму на адресу УКРОПу та підпалу в Підгайцях і риторика Олександра Савченка змінилась докорінно. Він вже не починає спецоперацій проти політичних опонентів і не розкидається безпідставними звинуваченнями. На цей раз навіть вирішив не викликати правоохоронців з Києва.

Дивно, що колишній спіробітник правоохоронних органів, губернатор Савченко відмовляється відкрито і гучно оголосити війну кримінальному світу та справжнім бандитам.

Тобто, облити брудом політичних опонентів – це легко і залюбки, а от започаткувати реально важливу справу – боротьбу з криміналом на Волині – очільник ОДА не має бажання. Чому? Мабуть, це більш небезпечно і важко. До того ж громадськість буде питати про результати антикримінальної кампанії. Адже це насправді важливо для суспільста, це ж не безглуздий ультиматум УКРОПу, з якого всі посміялись і забули.

Все це говорить лише про те, що оголошення війни УКРОПу і підпал в Підгайцях – це сплановані політичні акції, які були спрямовані на дискредитацію опонентів. Водночас чинний голова ОДА продемонстрував, що не має бажання і не готовий робити реальні кроки на поліпшення ситуації в області. Олександр Савченко зараз фактично визнав свою неспроможність і привселюдно оголосив про це. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook