Волинська обласна друкарня заборгувала більше 300 тисяч гривень за послуги теплопостачання. Борг намагаються стягнути в судовому порядку. А про вирішення питання погашення боргу переговори веде Роман Бондарук, хоча формально він нібито не є керівником підприємства-боржника.

Читайте також: Афера на мільйони: як кандидат у мери Луцька Роман Бондарук залишив людей без кровно зароблених грошей (відео)

У серпні цього року ДКП "Луцьктепло" подало позов до Господарського суду Волинської області на АТ "Волинська обласна друкарня", у якому вимагає стягнути з підприємства близько 338 тисяч гривень боргу, повідомляє ІА Волинські новини.

Майже половина цієї суми – борг за надані послуги з теплопостачання, а інша частина – пеня за несплату. І хоч позивається "Луцьктепло" до АТ "Волинська обласна друкарня", але насправді боргів наробило однойменне ТОВ "Волинська обласна друкарня", яке очолює кандидат на посаду Луцького міського голови Роман Бондарук.

Фактично АТ "Волинська обласна друкарня" - це вже номінальне підприємство, оскільки більшість його активів належать ТОВ "Волинська обласна друкарня" Романа Бондарука. З власних джерел відомо, що саме він клопочеться про реструктуризацію боргу, телефонує в "Луцьктепло" щодо згаданих питань від імені керівництва обласної друкарні, хоча формально – це різні підприємства.

Читайте також: Кандидат на посаду мера Луцька від "Слуги народу" Бондарук рейдерськи відібрав від лучан комунальне приміщення

Загалом ця історія тягнеться ще з 2009 року, коли Роман Бондарук запропонував тодішньому багаторічному директору підприємства Дмитру Головенко фінансову допомогу. Сторони досягли домовленості про придбання імпортного багатоколірного поліграфічного верстата вартістю понад 250 тисяч доларів.

Директор підприємства виклав суму з шістьма нулями в гривнях і за кілька тижнів у головному цеху поліграфії з'явилася сучасна поліграфічна машина. Але через кілька місяців Дмитро Головенко "добровільно" залишив крісло керівника підприємства, причому згадану суму йому не повернули. Натомість в офісах були встановлені нові дверні замки, замінена охорона.

За рік до цих подій, у 2018-му, в Луцьку з’явилося підприємство-клон ТОВ "Волинська обласна друкарня". І тепер воно почало розпоряджатися основними активами колись потужного акціонерного товариства. Згодом чимало верстатів здали на металобрухт, а приміщення активно здаються в оренду.

Читайте також: Рейдерство – кредити – банкрутство: як кандидат у мери Луцька Бондарук "накосив" свої статки (відео)

У 2010 про спробу рейдерського захоплення говорив на апаратній нараді тодішній голова ОДА Борис Клімчук.

Про те, що фактично "Волинська обласна друкарня" − це сфера впливу Романа Бондарука, він розповідає й сам. Наприклад, у інтерв’ю виданню "Лише насолода" на питання про те, що видає обласна друкарня, він розповідав: "Наша друкарня випустила "Волинь.Час. Люди. Історія". У той же час в книжкових магазинах вказано, що видало цю книгу АТ "Волинська обласна друкарня".

Засідання у згаданій справі мало відбулося 24 вересня у Господарському суді Волинської області, проте його перенесли на 19 жовтня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook