Підприємці Центрального ринку прийшли пікетувати Луцьку міську раду після примусового демонтажу торгових місць. Після того, як базарники влаштували балаган під стінами мерії, вони увірвались до зали засідань та зірвали роботу виконавчого комітету.

Читайте також: У Луцьку демонтують Старий ринок, вулиці перекриті

Натовп із криками увірвався в приміщення та заблокував трибуну. 

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що підприємці були попередженя про демонтаж завчасно і міська влада неодноразово йшла їм на зустріч відтерміновуючи цей процес.

"Вчора ввечері працівниками департаменту муніципальної варти була вчинена спроба демонтувати незаконно встановлені контейнери. Це не спонтанний акт, не імпровізація. 29 січня була розірвана угоджа з КП "Луцькі ринки" щодо подальшого використання комунальної землі. Нагадаю, міська рада прийняла рішення не продовжувати оренду території, яку займає Центральний ринок, для торгівлі, за виключенням критого павільйону, який є у приватній власності.

Всі решта контейнери, відповідно до рішення міськради, мали перенести. Є нова територія, новий ринок почав функціонувати. Багато підприємців переїхали. Питання перенесення МАФів звучало вже давно. Про перенесення ще казали 15 грудня, але говорили, що підприємці закупили товар і їм треба було його розпродати, тому це відклали", – зазначив Пустовіт, передає ІА "Волинські новини".

Базарники утворили хаос у стінах міської ради та вимагають, аби демонтаж припинили та зібрали позачергову сесію.

Нагадаємо, що підприємці Старого ринку були повідомлені завчасно про демонтаж торгових площ, адже вони розташовані там незаконно. Як повідомляли у Луцькраді, демонтаж мали здійснювати працівники муніципальної варти під пильним наглядом поліції, а тих, хто чинитиме опір та порушуватиме громадський порядок, правоохоронці притягуватимуть до відповідальності.

Натомість під час демонтажу ринку підприємці побили працівників муніципальної варти та не дали закінчити роботу. 

Читайте також: "Підприємці Центрального ринку мали рік на переїзд", – заступник міського голови

Додамо, що підприємці масово ухиляються і від сплати податків до бюджету. Зокрема, минулоріч під час перевірки виявлено 50 працівників, які виконували роботу без оформлення трудових відносин, а також 45 осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність без належно оформлених документів. Ще 442 торгові місця взагалі не обстежили, оскільки люди з них або втекли, або ці контейнери просто закрилися.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook