Останнім часом в Україні набирає популярності духовний центр «Відродження», який очолює Володимир Мунтян. У неділю, 3 грудня, у Києві провели Молитву за здоров'я. Журналісти відвідали це заходи і з'ясували, що ж саме ховається в цьому центрі, пише Страна.

Читайте також: Батьки віддали 13-річного хлопчика до дитбудинку через відмову вступати до секти

Всеукраїнський союз церков відрікся від діяльності центру «Відродження» та його керівника через те, що їхня діяльність «близька до окультних практик». На зборах Мунтян влаштовує масові сеанси вигнання бісів і запевняє, що лікує від усіх хвороб. До речі, «тринадцятий Апостол», як сам себе називає лідер центру, відбував 3-річне ув'язнення в колонії за крадіжки та шахрайство.

Але ніякі викриття, ніяка критика, ніяке кримінальне минуле не є перешкодою для нього збирати повні стадіони. Здається, все це тільки зміцнює віру прихожан в свого «апостола».

Подейкують, що пастора не чіпають тому, що у нього - потужна політична «криша». Навіть не те, що не чіпають – а й надають для сеансів вигнання бісів найбільшу криту майданчик столиці – «Палац спорту».

До слова, попередні заходи «Відродження» відвідували представники «Самопомочі»: народний депутат України і заступник глави парламенту Оксана Сироїд і голова фракції в Київській міській раді Сергій Гусовський.

До того ж, не секрет, що проповідництвом Мунтян непогано заробляє на життя: володіє шикарними особняками, суперкаром Ferrari 599. Діти Мунтяна вчаться в престижних ВУЗах Британії і США, що обходиться пастору в десятки і сотні тисяч доларів. Не гребує апостол і мирською діяльністю: за деякими даними, Мунтян володіє фірмою «Мільйонер», яка займається випуском макаронів. А на його дружину оформлений благодійний фонд.

Усе це не тільки завдяки платним консультаціям і зборам (самітам). Послідовники «апостола» Мунтяна жертвують десятину від своїх заробітків, а також дають добровільні пожертвування під час проповідей.

Крім цього, Мунтян придумав оригінальну духовно-фінансову схему – «Партнерство з Богом». Послуга розбита на сегменти «люкс», «голд», «преміум» і «VIP».

«Договір з Богом» можна зробити висновок за $ 500. Для людей особливо статусних і заможних пропонується «платинум-партнерство з Богом» – від $ 50 000. За ці гроші у «Відродженні» обіцяють молитися про успіхи в бізнесі, відганяти бісів і знімати з людини родові прокляття.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook