Депутат-утікач Олександр Онищенко оприлюднив частину запису розмови нібито за участю президента Петра Порошенка.

Читайте також: Онищенко презентував книгу про Порошенка: "Правдива історія про українського диктатора"

Голос, схожий на президентський, обговорює з Онищенком домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього і бізнесу.

Діалог іде російською мовою.

Онищенко оприлюднив його в ефірі програми "Український формат" на телеканалі NewsOne увечері 18 квітня.

У ході розмови співрозмовники обговорюють якусь Юлю. "Вона продовжує мутити проти мене", – каже чоловік із голосом, схожим на голос Порошенка. Онищенко пропонує влаштувати їм зустріч.

Депутат також повідомляє: "У Дубаї зустрів Злочевського, він уже рік з Ігорем (Кононенком – ред.) вирішує питання. Не знаю, чи доходить до Вас все про їхні домовленості. Злочевський попросив мене з Вами поговорити і зробити деякі пропозиції" .

"Коли він зустрічається з Ігорем, то того цікавлять тільки поставки газу на його підприємства. А Коля хоче вирішити питання глобально", – каже Онищенко.

Депутат зазначає, що Злочевський викупив у "Кульчика" – польського бізнесмена Яна Кульчика – компанію (очевидно, "Куб-Газ"), яка видобуває близько 20 млн кубометрів газу, а також викупив компанію з гідророзриву.

"Він (Злочевський) готовий укладати всі контракти з "Нафтогазом", з іншими держкомпаніями і готовий віддати 50% компанії і ділити прибуток 50/50", – каже Онищенко.

Читайте також: "Піджак до ґудзика не пришивають": УПЦ МП висловилась про "церковну заяву" Порошенка

Депутат зазначає, що є угоди про спільну діяльність із "Шеллом" та "ЕксонМобіл", "під них зроблено спеціальний законопроект, який звільняє ці компанії від рентних платежів як інвесторів", тобто рента до 2%.

"Коля готовий зайти інвестором у цю компанію, поставити свою західну компанію, яка увійде інвестором у спільну діяльність. Можна всі газові активи оформляти на цю компанію, тим самим буде і економія рентних платежів, і всю економіку будемо ділити 50/50", – заявив Онищенко .

"Ви в курсі, що Коля вже поставив на Ваші компанії більше 10 мільйонів доларів?", – додав він і співрозмовник відповів йому, що в курсі.

"Коля готовий згорнути цей борг, включити його теж у розрахунок. Цю пропозицію він просить передати для вас", – заявив Онищенко.

Людина з голосом, схожим на голос Порошенка, відповіла: "То Коля хороший хлопець. Я подумаю, що можна зробити. Просто по ньому останнім часом "збудилися" американці".

Олександр Онищенко пояснив "Українській правді", що вирішив саме зараз опублікувати цей запис у зв'язку з презентацією своєї книги.

"І 9 місяців до виборів. Я поступово буду інші матеріали публікувати", – зазначив він.

За словами Онищенка, далі буде цікавіше: "Це ягідки".

УП очікує коментаря і від Адміністрації президента щодо запису.

Онищенко не раз анонсував оприлюднення плівок із компроматом на Порошенка.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter