Туризм – одна зі сфер, які найбільше постраждали від пандемії COVID-19. Як зміниться туризм після того, як країни відкриють кордони, і які напрямки будуть найбільш популярними.

Читайте також: У МОЗ заявили, що кілька областей приховують кількість хворих на коронавірус

Ейфелева вежа і Колізей без туристів, безлюдні вулиці Венеції, спустошені морські курорти Єгипту та Туреччині – все це наслідки світового карантину внаслідок пандемії. Влада змусила закрити усі зони відпочинку. З туристів залишилися лише ті, хто не зміг повернутися додому, пише 24 канал.

Гроші

Ймовірно, після завершення карантину люди не матимуть змоги витрачати кошти на відпочинок, адже багатьом працівникам знизили заробітню платню, а деякі – навіть втратили роботу.

Чистота та гігієна

Вочевидь, і не скоро мандрівники захочуть повернутися в Єгипет, Туреччину, далекі екзотичні країни і Китай. Адже безпека і гігієна – те, чим зараз перейматимуться туристи насамперед. Тому рідше бронюватимуть квартири. А надаватимуть перевагу готелям, де є стандарти чистоти.

"На жаль, єгипетський сервіс завжди славився антисанітарією. І ми не знаємо, що буде з цим буде відбуватися цього сезону", – пояснила директорка туристичного бюро Анна Ніколаєва.

Читайте також: Коронавірус атакує: в Україні кількість інфікованих збільшується (нові дані)

Зменшення кількості авіакомпаній

Усі курорти боротимуться за клієнтів. Знижуватимуть ціни або пропонуватимуть безкоштовні послуги. Втім, після всесвітнього карантину не так легко буде купити квиток в будь-яке місце. Авіакомпанії – понесли суттєві втрати. Найвідоміші перевізники скорочують флот. Адже розуміють, що туристів буде менше, і ті літатимуть в найближчі країни.

"В світі буде значно менше авіакомпаній. Це означає, що не так легко ви зможете дістатися з дому в ту точку, яка вас цікавить. Авіаперельоти коштуватимуть дорожче, ніж зараз. Звісно, вартість залежатиме від напрямку і конкуренції", – припускає аналітик в сфері туризму Генрі Гартвельдт.

Внутрішні туризм зросте

Натомість туристи шукатимуть місця для відпочинку всередині країни.

"Буде розвиватися карпатський регіон. Знову ж таки. Львів, як завжди. І інші маленькі не такі туристичні об'єкти", – зазначила директорка туристичного бюро Анна Ніколаєва.

Тож це гарна можливість розвинути туризм всередині країни. До того ж, відносно низькі ціни на пальне цьому сприятимуть. Звісно, потрібно вкласти кошти в інфраструктуру. А це, передовсім – дороги і комфортні готелі, чим можуть похвалитися тільки найбільші міста України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook