За допомогою в об’єктивному висвітленні ситуації до телеканалу TV-4 звернулись наші колеги-журналісти із Волині. Вони розповіли, що на Теребовлянщині під час зйомок їх побили. Медійники кажуть, що розслідували нелегальний продаж пального у смт Дружба. Але під час роботи, їх закрили у кабінеті, побили і зламали техніку. Подробиці конфлікту з’ясовувала Анастасія Солтисяк.

Читайте також: Волинські журналісти стали жертвами насилля під час роботи на Тернопільщині

Ще з лютого цього року кореспонденти із Волині взялися за розслідування незаконних заправок. До працівників ЗМІ почали звертатися люди. Небайдужі повідомили медійникам про незаконний продаж пального у селищі міського типу Дружба Теребовлянського району. Законність завправних станцій на Тернопільщині 20 квітня журналіст і оператор з’ясовували уже за налагодженим планом, – розповідає Роман Харченко.

- Приїхали до заправної станції, зробили контрольну закупку і після цього представились, пред’явили посвідчення. Ми попросили у нього документи. Він каже: Я Вас зараз проведу і всі документи Ви можете спитати у керівництва.

Відеооператор розповідає, незнайомець був приємної зовнішності і поводив себе люб’язно. Проте за мить почалося те, чого медійники не чекали. У кабінеті їх закрив ще один чоловік, якого вони вже пізніше впізнали із фото – це директор закладу.

- Він відбирає фотоапарат. Починає бити мене фотоапаратом по голові. Отут синяк трохи є. Я падаю, він б’є мого журналіста Сергія. 

Об голову оператору розбили камеру, а журналісту розсікли щоку. Однак викликати ані швидку, ані поліцію працівникам ЗМі директор змогли не давав, кажуть журналісти.

За обома заявами відкрили кримінальні провадження.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter