Польська поліція затримала українську подружню пару за підозрою у крадіжках коштовностей та цінних речей на загальну суму 100 тис. злотих у родин, де працювала жінка. Чоловік здавав крадене до ломбарду.

Читайте також: Аферисти вербували українців на примусові роботи у Польщі

Про це повідомляє Zaxid.net

"Поліція Отвоцького повіту, неподалік Варшави, затримала подружню пару з України, яких підозрюють у крадіжках і збуті вкрадених речей господарів у яких вони працювали. 37-річну українку і її чоловіка затримали за підозрою у крадіжці та збуті коштовностей і цінних речей щонайменше у чотирьох родин Отвоцького повіту. Встановлено, що жінка викрала коштовностей на загальну суму понад 100 тис. злотих", – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці вияснили, що затримана українка наймалася прибиральницею до польських родин і потім викрадала з їхніх помешкань цінну біжутерію, коштовності, гроші і столове срібло. Потім її чоловік здавав викрадені речі до ломбардів.

Під час обшуку у квартирі, яку винаймали зловмисники, слідчі виявили коштовності, що ймовірно були викрадені у польських родин наприкінці 2017-го – на початку 2018 років.

Також інформують, що затримана українка порушила правила перебування на території Польщі, і поліція передала її справу працівникам Прикордонної служби ПР з метою подальшої депортації до України. Чоловік також раніше затримувався за нелегальне ввезення сигарет до Польщі. Після звинувачення у контрабанді він так і не сплатив виставленого йому штрафу.

Слідство у даній справі триває, правоохоронці встановлюють кому належить частина знайдених під час обшуку коштовностей.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter