Травень уже встиг відзначитися вкрай мінливою погодою: спекотне сонце зміняють опади, а температура повітря коливається від 6 до 26 градусів в деяких регіонах.

Читайте також: Чотири авіакомпанії відновлять польоти з України: дати і напрямки

За даними Українського гідрометеорологічного центру, середня місячна температура повітря в травні складатиме 13-17° тепла, в гірських районах 7-12° тепла.

Мінімальна температура повітря становить 0-6° морозу, місцями на Сумщині та в гірських районах 7-10° морозу, на узбережжі морів 0-3° тепла; абсолютний максимум – 31-37° тепла, на півдні та сході країни місцями до 38-39°, в гірських районах 22-30°.

Водночас синоптики обіцяють від 22 до 60 мм опадів, у західних, Вінницькій областях та горах Криму 62-81 мм, в Карпатах та на Прикарпатті 85-148 мм.

Читайте також: Носити маски в транспорті доведеться щонайменше два роки, – вірусологиня

При цьому, у другій половині травня в Карпатах, на півночі, сході країни та у більшості центральних областей ймовірні заморозки на поверхні ґрунту, місцями й у повітрі.

Однак у першій половині травня середньодобова температура на Півдні України сягатиме 15 та більше градусів. На решті територій цей перехід відбудеться у другій половині місяця. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook