Депутат Держдуми Наталія Поклонська, яка раніше була прокурором анексованого Криму, більше не очолює комісію з контролю за відомостями про доходи депутатів.

Читайте також: Показали нову представницю бойовиків на Мінських переговорах (фото 18+)

Це сталося через те, що у Держдумі вирішили об’єднати дві комісії – з доходів та з етики. Зробити це планували із початку 2018 року, пише BBC.

Обидві комісії очолювали представники від "Єдиної Росії" – Отарі Аршба (комісія з етики) та Наталія Поклонська (комісія з доходів).

Хто "керуватиме" об’єднаною комісією, наразі не відомо. Однак кандидатуру на пост голови має внести “Єдина Росія”. Це може бути, як Аршба, так і Поклонська.

Колишній "прокурор" Криму каже, що від неї нічого не залежить і не коментує розвитку подій.

Водночас, росЗМІ припускають, що причина такої кадрової зміни у тому, що Поклонська під час голосування Держдуми у першому читанні не підтримала законопроект про підвищення пенсійної реформи. Вона одна проголосувала негативно від усієї фракції "Єдиная Росія".

Читайте також: Путін влаштував таємні переговори в Ростові: доля Донбасу вирішена

Напередодні Інтерфакс повідомляв, що фракція "Єдиної Росії" збирається звільнити Поклонську зі ще однієї її посади в Держдумі – заступника голови комітету з безпеки і протидії корупції.

Поклонська, яка раніше працювала в органах прокуратури України, давно має громадянство Росії. Вона була одним із найактивніших прихильників окупації Криму. Навесні 2014 року її призначили “прокурором” окупованого півострова. У 2016 році Поклонську обрали до Держдуми РФ від "Єдиної Росії".

Проти Поклонської розслідуються дві кримінальні справи: про державну зраду та щодо заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter