Ініціатива депутата Луцької міськради Андрія Покровського щодо придбання смарт-дошок у школи міста очікувано зазнала фіаско. Він пропонував виділити з бюджету міста 4 млн грн на придбання одиниці дорогого обладнання в кожну школу, а подальше обслуговування і забезпечення смарт-дошками навчальних закладів перекласти на плечі батьків дітей і спонсорів.

Читайте також: Найбільший прогульник Луцької міськради не втрачає нагоди пропіаритись

Додамо, що вартість однієї смарт-дошки складає 4,5 тисячі доларів, а її обслуговування обійдеться в 200 євро на рік.

Більшість депутатів міськради не підтримали дану ініціативу, зважаючи на її дуже високу вартість, непродуманість у використанні школярами та вчителями, наявність більш нагальних потреб у навчальних закладах.

"Сама ідея купити одну дошку в школу на 30 класів... Яким чином діти і вчителі мають її ділити між собою? Це створить між ними штучний конфлікт. Виходить, що один клас використовуватиме дошку раз на 1,5 чи 2 місяці?

На даний момент ця ініціатива недоречна. Вона більше створить проблем, ніж вирішить. Це суто піар-акція депутата, який вніс дану пропозицію.

У нас наразі вистачає проблем у школах. Зокрема, необхідно ремонтувати дахи, санвузли, харчоблоки, їдальні... Потрібно спочатку забезпечити якісь базові речі, а потім переходити до того, що може почекати і є другорядним. Спершу треба покращити умови перебування вчителів, учнів і всього персоналу у школах. Є школи, в яких давно потрібно міняти вікна, а ми говоримо про смарт-дошки", – зазначив заступник міського голови Луцька Ігор Поліщук у коментарі Під Прицілом.

Читайте також: Екс-поплічник Януковича по-шахрайськи скуповує бурштинові землі на Волині

Сам Андрій Покровський навіть не з'явився на засідання комісії ЛМР, довівши, що його пропозиція від самого початку була лиш піаром і лицемірною симуляцією турботи про школярів та освіту в місті.

Нагадаємо, що Андрій Покровський є найбагатшим депутатом і водночас найбільшим прогульником Луцької міськради. Він був обраний до ЛМР від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter