Волинські правоохоронці замість того, аби займатися розслідуваннями справжніх злочинів, розслідують заяви від судді Луцького міськрайонного суду Валентини Пушкарчук. Ця суддя поскаржилася поліції на нібито тиск з боку журналістів на неї через професійну діяльність. Незадекларований маєток пані Пушкарчук, який  журналісти «Аверсу» показали по телевізору, і справді може мати відношення до її суддівської діяльності і очевидно має відношення до зарплати слуги Феміди, адже заробітна платня судді не дозволяє придбати величезний будинок на елітному масиві в передмісті Луцька.

Читайте також: Побиття Романа Демидюка працівниками СБУ. Чому мовчить військова прокуратура?

Як цікаво правоохоронці Луцька розслідують кримінальні справи, побиття оператора телеканалу «Аверс», погрози журналістам в Інтернеті, схожий на бордель масажний салон у центрі Луцька, загадкова смерть в’язня у СІЗО та низка інших справжніх кримінальних справ зависли у повітрі або ж тихцем заминаються. Принаймні в цих перелічених провадженнях результатів поки що немає, бо стосуються навмисного вбивства, сутенерства та ймовірної торгівлі людьми. Натомість у поліції Луцька наповну розслідують провадження від судді Валентини Пушкарчук. Вона скаржиться на телеканал «Аверс» і стверджує, що журналісти грубо увірвалися у її приватне життя та тисли на неї як на суддю.

Так слуга Феміди розцінює увагу представників ЗМІ до її не задекларованого будинку. Скарги Валентина Пушкарчук направила не лише у поліцію, але й у Вищу раду правосуддя, проте там відхилили такі образи і у висновках зазначили, що увага журналістів до не задекларованого маєтку не можна розцінювати як тиск. Та попри це поліція все таки взялася за розслідування.

Журналісти «Аверсу» наголошують, що теж нещодавно заявляли про кримінальний злочин з приводу погроз фізичною розправою з журналістами в Інтернеті, поліція навіть не внесла відомості у ЄЕДР, що зобов’язана зробити протягом 24 годин після заяви про злочин. Після того, як правоохоронці навіть не подумали виконувати свої безпосередні обов’язки, журналісти звернулися до суду зі скаргою на бездіяльність поліцейських, суддя зобов’язав стражів закону таки внести відомості до реєстру досудових розслідувань.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook