Протягом року поліцейські вилучили 4 тонни наркотичних засобів та психотропних речовин.

Читайте також: Стіни луцьких будинків масово обмальовують написами з наркосайтами

Приблизна вартість вилученого на "чорному" ринку становить майже 23 млрд грн. Крім того, підрозділи з протидії наркозлочинності припинили діяльність понад 60 організованих груп наркоділків, повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв.

"Упродовж поточного року підрозділами Нацполіції порушено 26 тис. кримінальних проваджень у сфері наркообігу, з них 4 тис. – це збут наркотичних речовин. Припинено діяльність 64 організованих груп наркоділків, до складу яких входило більш 200 осіб. Поліцейські викрили понад 700 учинених ними кримінальних правопорушень.

Читайте також: На "Ягодині" у чоловіка знайшли психотропи та марихуану

Такі результати у 2,5 раза перевищують минулорічні. Відтак - за матеріалами підрозділів протидії наркозлочинності до суду направлено обвинувальні акти відносно 45 організованих наркогруп. Це найвищий результат за 25 років діяльності служби з протидії наркозлочинам. Також органи і підрозділи Національної поліції у поточному році припинили функціонування 111 підпільних нарколабораторій та 515 наркопритонів",- зазначив Сергій Князєв.

Він додав, що серед успішних операцій з протидії наркозлочинності - ліквідація каналу нелегального постачання наркотиків з Індії до Харківщини. Оперативники вилучили рекордні 160 кг "трамадолу", вартість якого за цінами "чорного" ринку перевищує 30 млн. грн.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter