Начальник Любешівської поліції Олег Матчук, якого впіймали на хабарі, оскаржував обраний йому запобіжний захід в Апеляційному суді Волинської області.

Читайте також: Справа начальника-хабарника виконавчої служби Волині вже рік "бродить" судами

Про це йдеться у відео-сюжеті ТРК Аверс.

Начальнику Любешівської поліції Олегу Матчуку, якого впіймали на хабарі обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Однак підозрюваний заплатив 147 тисяч застави і перебуває під домашнім арештом. Це при тому що його річний дохід згідно з декларацією становить трохи більше 130 тисяч гривень.

Зі слів захисника Олександра Тарасенка, заставу вніс брат дружини.

Сьогодні в апеляційному суді Волинської області Олег Матчук оскаржував обраний йому запобіжний захід, та просив зменшити суму застави.

"Звертаю на неналежність і недопустимість даного доказу, оскільки в момент проведення обшуку Матчук вже був затриманий, що доводиться відповідним протоком про затримання.  Було порушено його право на захист, тому такий доказ, який був наданий − він не був настільки вагомим доказом вини самого Матчука", − захисник Олега Матчука, Олександр Тарасенко.

Попри всі доводи захисника, які здебільшого стосувались стану здоров’я Олега Матчука суд вніс лише одну поправку: домашній арешт із можливістю залишати місце проживання без дозволу суду.

"В будь-якому разі зібраними в ході первинних слідчих дій було достатньо, щоб оголосити підозру і підтвердити грунтовність такої підозри, що й було встановленно в ході досудового розслідування. Суд приймав рішення виходячи із обставин на яких було наголошено кримінальне правопорушення, яке інкримінувалося Матчуку", − прокоментував прокурор Вадим Заплотинський.

Нагадаємо, керівника Любешівської поліції Олега Матчука правоохоронці затримали на хабарі у 1200 доларів.

Як повідомляла прокуратура правоохоронець вимагав гроші за безперешкодне перевезення територією району бурштину. Суд відсторонив правоохоронця на два місяці від посади.

30 листопада йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Попри те, що заставу сумою 147 тисяч внесли захист оскаржує рішення першої інстанції про запобіжний захід. До слова: на судове засідання, 7-го грудня, коли вперше розглядалась апеляційна скарга, Олег Матчук не з’явився у зв’язку із станом здоров’я.

Читайте також: Недитячі розбірки продовжуються: ректор волинського університету судиться з дружиною (відео)


Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter