З 1 січня 2019 року зарплати поліцейських та рятувальників зростуть на 30%.

Читайте також: У грудні українцям підвищать пенсії та прожитковий мінімум

Про це під час робочої поїздки у Чернівецьку область повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, інформує Департамент комунікації МВС України.

Міністерство внутрішніх справ України з нового року запускає нові механізми соціального забезпечення поліцейських та рятувальників. До неї входить підвищення зарплат, виплати компенсацій за винайм житла та система фінансового лізингу на придбання власного житла.

"Рішенням Кабінету міністрів ми підвищили заробітну плату для поліцейського та рятувальника на 30%. З 1 січня мінімальна зарплата працівника ДСНС становитиме 9 тисяч гривень, поліцейського – 9,2 тисяч", - сказав Аваков.

З 1 січня вводиться в дію механізм компенсації за винайм житла.

Читайте також: Кому піднімуть зарплату наступного року

"Якщо ви орендуєте житло в районному центрі та не маєте власної квартири, держава, окрім зарплати, компенсує вам за винайм житла. Так ми допомагатимемо вашому матеріальному становищу. Також за наявності у вас родини та дітей компенсація збільшуватиметься", - наголосив міністр.

У районному центрі компенсація за оренду житла становитиме від 1,9 до 2,9 тис. грн, а в обласному центрі – від 2,9 до 4,3 тис. грн.

З наступного року буде введено в дію механізм фінансового лізингу, яким передбачено, що з другого року служби молодий патрульний поліцейський має право укласти договір іпотеки на 20 років на придбання власного житла.

"У рамках цього договору всі проценти за ним сплачуватиме держава. В проміжку з двох до п'яти років, якщо ви працюєте добре, держава списує з вас 10% загальної суми, 5-10 років – 20%, потім 30% і всього до 40% суми списуються державою. При народженні дитини - держава одразу спише 5% від суми. Народите другу – ще 5% спишемо", - зазначив Аваков.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter