На Волині затримали злочинну групу, яка здійснювала несанкціоноване втручання, так звану "врізку", у магістральний нафтопровід та незаконно викачували нафтопродукти.

Читайте також: Озброєна банда з Волині крала нафтопродукти із нафтопроводів (унікальне фото)

Про це повідомив Департамент захисту економіки Національної поліції України у Facebook.

Про подробиці проведення операції щодо викриття та затримання зловмисників розповів заступник начальника Департаменту захисту економіки Нацполіції Руслан Марчук.

рупа складалася з 25 осіб та орудувала на території Волинської та Львівської областей. Під час документування злочинної діяльності працівники підрозділу встановили, що зловмисники здійснили врізку і у найбільшу в світі систему магістральних нафтопроводів "Дружба". Щоб приховати даний злочин, викрадачі проклали свій власний трубопровід довжиною 6 км та вивели його на територію приватної садиби. Звідки в подальшому мали намір "качати" пальне. Для зберігання викрадених продуктів використовували нежитлові приміщення, що знаходилися на території Львівської області", – повідомляє Руслан Марчук.

Як повідомлялося раніше, упродовж 14 та 15 березня працівники управління захисту економіки у Волинській області Нацполіції, слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури Волинської області провели 42 санкціоновані обшуки та заходи по затриманню зловмисників.

Крадіїв було затримано під час крадіжки нафтопродуктів з системи магістральних нафтопроводів "Дружба". За результатами обшуків правоохоронці вилучили 60 тисяч літрів викраденого дизельного пального, 5 тисяч доларів США, 2 тисячі євро та понад 20 тисяч гривень, а також, зброю, спецтехніку та обладнання, яке використовували у злочинній діяльності.

Під час проведення операції було затримано 15 осіб.

Попередньо дії зловмисників кваліфіковані за ч. 5 ст. 185 (крадіжка) та ч. 3 ст. 292 (Пошкодження об'єктів магістральних нафто, газо та нафтопродуктопроводів) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter