Польща планує побудувати новий термінал та міст на пункті "Дорогуськ" на кордоні з Україною. Своєю чергою, для розширення пункту "Ягодин" на Волині наразі відводитимуть земельні ділянки.

Читайте також: "Моя сім'я була замучена Бандерою", – довкола футболіста з Волині Тараса Романчука розгорається гучний скандал

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій 21-го лютого, – пише ІА Волинські новини.

Як зазначив керівник патронатної служби ОДА Валерій Криворог, наразі триває інтенсивна робота митниці та прикордонників з українського та польського боку. Є проект розширення митного коридору в Дорогуську, який полякам затвердив ЄС, тож планують побудувати третій міст на цьому пункті переходу. Нещодавно тему розширення пункту переходу "Ягодин" обговорювали в ДФС. Нині активно досліджують питання відводу землі для цього.

Читайте також: Українці скаржаться на проблеми з "зеленими картами" під час перетину кордону з Польщею

Окрім цього, отримали дозвіл на розширення пункту пропуску "Доманове" на кордоні з Білоруссю, розробляють проект будівництва дороги Ратне-Доманове.

Директор департаменту економіки та європейської інтеграції ОДА Ігор Чуліпа підтвердив, що з польського боку планують побудувати новий термінал в Дорогуську на ділянці площею 36 гектарів та третій міст через Західний Буг.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook