Польська компанія Lindab пояснила, чому іноземці-працівники, в тому числі українці, носять жовті футболки, і відкинула звинувачення у дискримінації.

Читайте також: Усі польські сири завезені в Україну є фальсифікатом

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на компанію Lindab.

Повідомляється, що для ефективної організації робочого процесу співробітники, які не розмовляли польською, незалежно від національності, повинні були носити інші футболки.

"Ми також встановили, що деякі співробітники знають як польську, так і іншу мову, і таким чином можуть перекладати. Таке рішення дозволило організувати ефективну систему комунікації між співробітниками, яка полягає у направленні повідомлень безпосередньо людям, які їх розуміють, а також, якщо це необхідно, можуть перекласти та передати їх зміст іншим", – зазначили в компанії.

З моменту впровадження нової системи всі співробітники, які не розмовляють польською, носять жовті футболки, а працівники, які можуть допомогти з перекладом – помаранчеві.

Читайте також: У Польщі з 1 березня припиняють торгівлю у вихідні

"Вибір кольорів не був продиктований прихованими підтекстом. Такі зміни допомогли подолати наявні труднощі, спричинені мовним бар'єром. Працівники в помаранчевих футболках відіграють особливо важливу роль у Lindab, оскільки сприяють покращенню комунікації. Така система застосовується до всіх іноземців-працівників Lindab, які не розмовляють польською мовою, а не лише до українців, як це зазначено в публікаціях ЗМІ", – підкреслили в компанії.

В компанії також відзначили, що не отримували нарікань від працівників, але з огляду на триваючу в ЗМІ дискусію, вирішили розглянути це питання на предмет пошуку альтернативних рішень.

Читайте також: Працювати українцям у Польщі можна легально і вдвічі довше

"Звичайно, ми вже отримали юридичну консультацію щоб переконатись, що такі рішення не суперечать антидискримінаційним законам. Однак, продовжуватимемо обговорення для вироблення найбільш корисного рішення для всіх співробітників наших цехів", – йдеться у заяві.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook