Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак заявляє, що протиракетні комплекси Javelin прибудуть до України з Сполучених Штатів Америки вчасно, коли усі умови будуть готовими для цього.

Читайте також: В Україні починається серійне виробництво нового озброєння (відео)

Про це глава оборонного відомства сказав в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

"США одними з перших підтримали нас у прагненні захистити свій суверенітет, і ця допомога дуже важлива й ефективна. Так, ми очікуємо від США "Джавеліни", і вони будуть у нас вчасно – тоді, коли все буде готове для цього. Ні на день раніше, а й ні на день пізніше. Як недавно висловився президент України, відповідно до досягнутих з американськими партнерами домовленостей. Ми матимемо протитанкові ракетні й антиснайперські комплекси, засоби електронної боротьби і повітряної оборони й деякі інші речі", – заявив Полторак

"Путін нещодавно заявив про наявність у російської армії нових зразків озброєнь, зокрема ракет. Риторика щорічного звіту Путіна свідчить, що вектор зовнішньополітичної діяльності РФ — агресія. Тому рішення Вашингтона про надання нам озброєнь у такій ситуації важко переоцінити", – переконаний міністр оборони.

"Ця зброя – сигнал про підтримку клубом демократичних країн, що вони сприяють нашій боротьбі за спільні цінності проти одних і тих самих загроз. Але із приємністю зазначу: наш оборонно-промисловий комплекс також нарощує потужності, й окремі зразки української військової техніки, зброї та обладнання здатні конкурувати навіть із найкращими світовими зразками. Це додає впевненості, і цього нам дуже бракувало у 2014 році. Це сигнал закордонним партнерам допомагати нам у прагненні захиститися. Допомагаючи Україні, світ допомагає собі", – наголосив Полторак.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter