Багато поляків не можуть уявити собі життя без водійських прав. Вони їх втрачають через свою неуважність, а потім не можуть відновити, так як не здатні перездати іспит. Виявляється, що в цьому випадку можна "без проблем" отримати документи в Україні.

Читайте також: В Україні можуть зникнути "євробляхи": знайшли спосіб

Згідно з багатьма відгуками в інтернеті водійські права отримані в Україні поляки без проблем можуть обміняти на польські без необхідності проходження іспитів. Більш того, в мережі таких пропозицій ціла купа. У багатьох випадках навіть не потрібно їхати до нас в країну, все може бути проведено через інтернет, повідомляє mmr.net.ua.

Читайте також: Поляки скаржаться на брак працівників з України для збору врожаю

Завдяки журналістському розслідуванню стало зрозуміло, що в історії з отриманням українських прав йдеться насамперед про гроші. Одна з польських журналісток вирішила скористатися послугами однієї з представлених в інтернеті контор. З’ясувалося, що за права категорії B випущених в Криму в 2014 році потрібно заплатити 1 тис. євро. Нові права доставляються поштою протягом близько двох тижнів. Компанія пропонує таку послугу заявляє, що все повністю законно, але не дивлячись на це є мінус, їх не поміняти на польські права.

Читайте також: Як українці ввозять "євробляхи" на окуповані території через Волинську митницю

Другий спосіб виявився вже дорожче і вимагає приїзду в Україну. В цьому випадку поляки отримують водійські права зразка 2018 року, а також підтвердження про закінчення курсів. Такі "документи" вже без зусиль можна замінити в Польщі на "свої". У цьому випадку вони обходяться за 3 тисячі євро.

Польські журналісти, які провели це розслідування з’ясували, що серед покупців таких прав є і представники польського уряду, а також керівники польських філій міжнародних корпорацій.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter