У вівторок, 19 березня, стало відомо про смерть легендарного радянського режисера Марлена Хуцієва – він пішов з життя у Москві на 94–му році життя.

Читайте також: Психічнохвора жінка зарізала новонароджену доньку: деталі трагедії

Про це повідомляють російські ЗМІ, уточнюючи, що творець "Весни на Зарічній вулиці" два дні провів в реанімації в одній з московських лікарень.

Причини смерті режисера поки не названі. Наразі відомо лише те, що Хуцієв був доставлений в лікарню два дні тому після того, як син виявив його в несвідомому стані у власній квартирі. 

Тоді повідомлялося, що у режисера "Застави Ілліча" відкрилося шлунково–кишкова кровотеча.

В кінці 2018 року Хуцієв уже потрапляв до лікарні. Тоді його госпіталізували разом з дружиною Іриною Соловйової, яка померла 5 січня цього року.

В 2019 році повинна вийти картина Хуциєва "Невечерняя". Це фільм–діалог двох письменників – Чехова і Льва Толстого – по всім головним російським питанням. Хуцієв виступив режисером і сценаристом фільму.

"Весна на Зарічній вулиці", "Застава Ілліча", "Липневий дощ" – фільми Хуциєва знав і любив увесь Радянський Союз. Великий чоловік, який робив велике кіно", – пишуть засмучені шанувальники метра.

Актор Владислав Вєтров, який знімався в ролі Чехова у фільмі Марлена Хуциєва – "Невечерняя", також прокоментував смерть режисера.

Читайте також: На Волині помер відомий хірург

"Безпосередньо брати участь у його задумі – це була величезна честь, величезна відповідальність. Уроки, які він дав мені за ці роки, вони безцінні, і навряд чи хтось з артистів зможе сказати, що у нього такий досвід роботи над однією роллю в кіно. Я йому надзвичайно вдячний ... Звістка абсолютно сумна ... Я навіть не знаю як реагувати ... ", – написав він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook