У Києві помер відомий актор театру і кіно, педагог, композитор і засновник циганського театру «Романс» Ігор Крикунов. Йому було 67 років.

Читайте також: Помер актор фільму «Весна на Зарічній вулиці»

Про смерть артиста повідомив його близький друг, співак Віктор Білоножко на своїй сторінці в Facebook.

Ігор Крикунов − український актор ромського походження. Народився 24 червня 1953 року. Закінчив Щукінське училище і свою акторську кар'єру він почав в московському циганському театрі «Ромен». Найбільшу славу йому приніс фільм «Циганка Аза», де Крикунов зіграв головну роль – Василя.

На початку 1980-х Крикунов переїхав до Києва. Спочатку працював у музично-драматичному театрі «На Подолі», а потім створив власний театр – Київський Циганський театр «Романс», яким керував до останніх днів життя.

На рахунку Крикунова 14 ролей в кіно і більше сотні ролей в театрі. Володар кількох премій та орденів, отримав звання Заслуженого артиста України та народного артиста України.

Помер зірка фільму" Циганка Аза": погубив коронавірус

Читайте також: Помер актор фільму «Біле сонце пустелі» (фото)

Найвідоміші його роботи: «Циганка Аза», «Бухта смерті», «Два гусари», «Гори димлять», «Назар Стодоля», «Бери шинель», «Куплю друга». Останніми його роботами стали зйомки в «Скажене весілля − 3» і фільмі «Сашка», які повинні вийти на екрани у 2021 році.

«Помер сьогодні, мій багаторічний друг і ровесник. Ромчик, скеля, талантище, епоха. Ігор Крикунов. Ковід, скільки тобі потрібно ще нас знищувати, Сорі, плачу», − написав Білоножко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook