Останій раз ви авторизувались через "%social%"

Популярна туристична країна відкриється для українців: умови в'їзду

субота, 17.04.21  22:23
Популярна туристична країна відкриється для українців: умови в'їзду

Грецька Республіка з 14 травня може почати приймати іноземних туристів з низки країн з-поза Шенгенської зони за дотримання необхідних умов в’їзду та перебування.

Читайте також: Україна затвердила угоду про безвіз з карибською державою

Про це інформує Укрінформ.

Журналісти поспілкувалися з міністром туризму Греції Харісом Теохарісом. Він надіється, що греки також захочуть приїхати до України і зможуть це зробити.

«Ми чекаємо від української влади зразки таких сертифікатів, щоб ми могли перевіряти їх на своїх кордонах, і ми прагнемо приймати також інші вакцини (не схвалені Європейським агентством з лікарських засобів – 24)», – зазначив Теохаріс.

Що потрібно буде для в’їзду до Греції:

  • пред’явити негативний ПЛР-тест; дітям до 5 років тест не потрібен

  • або сертифікат про вакцинацію, затверджений українською владою.

Читайте також: Де українці зможуть відпочити навесні і влітку 2021 року

Після прибуття українців та туристів з інших країн вибірково тестуватимуть на COVID-19 у грецьких аеропортах з огляду на поточну ситуацію із захворюваністю в тій чи іншій країні.

Теохаріс зазначив, що Греція для «зменшення витрат на подорж» розглядає можливість заміни ПЛР-тесту на експрес-тест на антиген. Це може бути впроваджено вже з 14 травня.

Остаточне рішення про відкриття кордонів Греція ухвалюватиме у співпраці зі спеціалістами у сфері охорони здоров’я країни, зважаючи на епідеміологічну ситуацію у світі.

«Ми сумуємо за друзями з України, ми хочемо бачити знову ваші дружні обличчя. Ми запевняємо, що чекаємо на вас у Греції з відкритими обіймами, але ми також робимо це у такі способи, які підходять обом сторонам», – підсумував міністр.

Італія може відкрити кордони для іноземних туристів з 2 червня. Країна готова прийняти туристів влітку при дотриманні однієї з трьох умов.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

    коментарів немає
Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :