Всім відомо, що здоровий сон відіграє велику роль для нашого фізичного та психічного здоров’я.

Читайте також: 8 дієвих кроків від психолога, як мотивувати себе до дій

А повноцінний 8-годинний сон ви не зможете замінити нічим – ні кавою, ні коротким сном вдень, передає Marie Claire

Причин безсоння або поганого сну може бути безліч. А нестача сну може погано позначитися не тільки на вашому ранковому вигляді (мішками під очима), але і вплинути на звички в їжі і загальний стан здоров’я.

Щоб цього з вами не сталось – слідуйте цим порадам і повноцінний та міцний сон вам забезпечений.

Не пийте на ніч

Слід уникати будь-яких рідин, за годину до того, як ви збираєтеся лягати спати. Це стосується не лише води, а й чаю та соків. Каву варто пити щонайменше за 6-7 годин до сну, а от алкоголю перед сном варто взагалі уникати, якщо хочете швидко заснути та виспатись.

Прокидайтесь раніше на вихідних

Спати до обіду на вихідних – це швидкий спосіб порушити розклад сну на тиждень. Ви можете собі дозволити поніжитись у ліжку, але не довше ніж на годину, від вашого звичного підйому. Якщо ви випрацюєте цю звичку, то вже за тиждень-два у вас зникнути проблеми із сном.

Не займатись спортом перед сном

Займатися спортом потрібно, але якщо ви будете це робити безпосередньо перед сном, то у вас можуть виникнути проблеми. Найкраще, якщо ви будете займатися спортом за 3-4 години до сну.

Не кладіть біля себе смартфон

Більшість електроніки випромінюють синє світло, яке пригнічує мелатонін перед сном. Мелатонін – це “гормон ночі”, саме він викликає сонливість. Коли ми піддаємося впливу синього світла протягом одного-двох годин перед сном, ми придушуємо мелатонін і заснути стає складніше.

Не змушуйте себе

Не лягайте спати, якщо не можете і не хочете. Замість цього встаньте і поробіть щось монотонне, що не вимагає багато світла, тоді сон сам прийде до вас. Адже чим більше ви турбуєтеся про те, що не можете заснути, тим гірше буде.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter