Осінь та зима – час поганої погоди, а отже, великої кількості ДТП. Пропонуємо вашій увазі добірку простих порад, які можуть врятувати життя.

Читайте також: Хвиля автовикрадень котиться Україною (відео)

За дослідженнями американських вчених, близько 22% всіх ДТП за рік обумовлені метеорологічними чинниками. Тому кожному водієві потрібні особливі знання і навички, які допомагають керувати автомобілем під час погодних неприємностей. Про це повідомляє AdMe.

1. В тумані

Якщо ви їдете в тумані, бічне скло слід тримати опущеним, щоб краще чути дорогу. Крім цього, включати не далеке, а ближнє світло фар. При дальньому світлі потужний світловий пучок, відбиваючись в найдрібніших частинках туману, повністю позбавить вас орієнтації і створить враження "руху в молоці".

2. В ожеледь

Під час ожеледиці особливу увагу приділяйте заїзду на мости та з'їздам з них. Як правило, з них швидко сходить піщано-соляна суміш, тому вони являють собою підвищений джерело небезпеки для автомобілів.

Читайте також: Поблизу Луцька зіткнулися дві "іномарки" (фото)

3. Під час зливи

При русі під час сильного дощу велика британська страхова компанія не рекомендує користуватися задніми протитуманними фарами: вони можуть затьмарити собою стоп-сигнали автомобіля і тим самим ввести в оману водіїв, які їдуть позаду. А при наближенні до великої калюжі найкраще зупинитися перед нею і спробувати її заміряти, щоб бути впевненим в можливості її перетнути.

4. Вночі під час дощу

Якщо дощ застав вас в дорозі вночі, слід враховувати, що краплі на склі набувають функцію лінз, заломлюючих світло, і можуть засліпити водія. Екран, що відсвічує, утворюють потужні потоки дощу при їх освітленні. Краще відрегулювати фари так, щоб світло від них не йшло вгору.

5. Якщо взимку винесло на узбіччя

Якщо ви випадково заїхали на снігову насип на околиці дороги взимку, то ні в якому разі не вивертайте рульове колесо в протилежну сторону. Необхідно зберігати той же напрямок і, постійно натискаючи на газ, виїхати назад на дорогу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter