Голова обласної ради Ігор Палиця обурюється тим, що у області катастрофічно не вистачає субсидій.

Читайте також: "Ми стикнемося з тим, що у нас зникне робоча сила", – Ігор Палиця у Волиньраді

Про це стало відомо у п'ятницю, 8 червня, на бюджетній комісії в облраді.

"Чому ми повинні купувати шалено дорое вугілля у Ахметова? Митниця – у нас є багато розбіжностей із начальником, але цифри вражають", – зазначив очільник Волиньради.

Він звернувся до начальника Волинської митниці Віктора Кривіцького аби він звільняв тих митників, через кого страждає бюджет.

"Чому одні працюють, а інші ні. У вас на окремих пропускних пунктах є проблеми, і всі знають про що я кажу. Це бусікі – не бусікі, бляхи і так далі", – сказві Ігор Палиця.

Також він згадав і те, що на Волині вже 2 роки можна видобувати бурштин, адже є необхідний  дозвіл але Держгеокадастр не дає землю Волиньприродресурсу для видобутку і таким чином вони мусять ходити по судах аби вирішити це питання. Внаслідок чого область втрачає великі доходи.

Читайте також: "Україна втрачає до 700 тисяч прогресивної молоді", – нардеп з Волині

"Сам Президент мені особисто сказав, що "я не дам працювати Волиньприродресурсу". Чому політика втручається у ці справи?" – обурюється Ігор Палиця.

"У Рівненській та Житомирській області дають видобувати бурштин, хоч там і приватні підприємства, а у нас комунальні і дзуськи. Отримуйте приписи від прокуратури", – підсумував очільник Волиньради.

В кінці Ігор Палиця звернувся до голови бюджетного комітету ВРУ Андрія Павелка: "Я вас дуже прошу, зверніть на нас увагу".

Андрій Павелко у свою чергу зазначив,що об'єднає колег навколо питань, які сьогодні озвучили на Волині, Він запропонував підтримати всі звернення.

Вікторія Прийма

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter