Президент Петро Порошенко просить депутатів Верховної Ради скасувати вимогу про зобов’язання громадських активістів подавати електронні декларації.

Читайте також: МВФ розкритикували закон Порошенка про Антикорупційний суд

Про це на засіданні погоджувальної ради 15 січня заявила представник президента у ВР Ірина Геращенко, передає Українська правда.

"Президент наполягає і просить парламент визначитися з позицією президента і підтримати по законопроектах №6674, №6675 щодо електронного декларування, де виключається обов’язок подавати е-декларації громадськими активістами, фізичними особами, що отримують кошти, майно в рамках реалізації в Україні програм технічної та іншої допомоги", - сказала Луценко.

Як відомо, 27 березня 2017 року президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

На зустрічі з представниками громадських організацій Порошенко заявив, що законопроект повинен бути підписаний через необхідність врахування інтересів військовослужбовців.

Читайте також: МВФ обурена тиском на НАБУ

Проте президент підтримав необхідність створення робочої групи за участю представників громадських організацій, АП і депутатів Ради для узгодження змін до відповідного закону.

ЄС розкритикував ухвалені раніше Верховною радою і підписані президентом Порошенком поправки до закону про електронне декларування, які передбачають подання декларацій громадськими активістами.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter