Петро Порошенко у 2005 році  хотів забрати собі 25%  підприємства "Мотор січ". 

Читайте також: Порошенко таки зустрівся із єпископами УПЦ МП

Про це в інтерв"ю телеканалу "Аверс" розповів екс-керівник ДП "Укрспецекспрорт" – Сергій Бондарчук.

Підприємство "Мотор січ" – це одне з провідних підприємств у світі, яке займається випуском авіаційних двигунів для літаків і вертольотів, а також промислових газотурбінних установок. І це відоме у всьому світі підприємство розташоване у Запоріжжі.

Як розповівекс–керівник ДП "Укрспецекспорт" – Сергій Бондарчук у 2005 році Петро Порошенко хотів привласнити 25% гіганта "Мотор січ". Чверть цього підприємства на той час коштувала 125 мільйонів доларів.

"У 2005 році, коли Петро Порошенко хотів забрати 25% великого підприємсва "Моторсіч" я зробив все від себе можливе – включаючи звернення до президента Ющенка. Що цього допустити неможна. Ми цього не допустили. Я хочу сказати щоб люди зрозуміли, що 25% "Моторсічі" у 2005 році коштували приблизно 125 мільйонів доларів. Ми можемо уявити апетит цієї людини", – Сергій Бондарчук, екс-керівник ДП "Укрспецекспорт" 

Читайте також: "Без підвищення тарифів не обійтися", – Порошенко про ціни на газ

Зі слів Сергія Бондарчука Порошенко поклав око на завод у 2005 році коли займав посаду секретаря РНБО. Сам же Сергій тоді був директором "Укрспецекспорту". Він випадково дізнався про те, що Порошенко змушує керівництво Мотор січі передати йому 25% акцій. Із цією інформацією він пішов до тодішнього президента Віктора Ющенка. Адже йшлося про оборонний комплекс. Відстояти підприємство тоді таки вдалося. 

До слова, Порошенко в тому ж таки 2005 році подав заяву у відставку. Зробив він це після того як колишній держсекретар Олександр Зінченко звинуватив  Порошенка у корупції та вимагав від нього відокремлення бізнесу від влади.

Читайте також: Церква імені Петра Порошенка: чому політика втручається в релігійні справи

Тоді проти Порошенка відкрили кримінальну справу, але згодом закрили. Нині підприємство "Мотор січ" успішно працює. Однак, у квітні 2018 року СБУ провела обшуки на підприємстві. До того ж  обшуки проводили співробітники київського управління Служби безпеки України. Як зазначив колишній керівник "Укрспецекспорту" Сергій Бондарчук Порошенко усіляко намагався впливати і на фінансовий стан в компанії "Укрспецекспорт. "

"На першому етапі у нього були бажання впливати на фінансово–економічний стан в середині компанії "Укрспецекспорт". Ми мали досить тривалу розмову при якій я йому пояснив: "Петро, ти не будеш керувати компанією "Укрспецекспорт" і ніяких дій відносно фінансово–економічних стосунків з "Укрспецекспортом" ти мати не будеш. Тому наш конфлікт тривалий і давній". Після того було багато моментів коли він відносився до іншої власності це у 2005 році – як до своєї. Це відбувалося тоді коли він був секретарем РНБО. Я уявляю, що відбувається зараз впродовж 4,5 років його правління де він фактично сам царь і Бог. Він вважає це все – його. Його корпорація, яка називається "Україна" – розповів Сергій Бондарчук


Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter