Суд задовільнив клопотання слідчих про примусовий привід на допит власника телеканалу "Прямий" Володимира Макеєнка у справі про відмивання злочинних доходів, – повідомив колишній заступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов, пише "Інтерфакс".

Читайте також: ДБР провело обшуки на телеканалі Порошенка

"Сьогодні, наскільки нам уже відомо, суд задовільнив клопотання слідчих про примусовий привід на допит пана Макеєнка, який є ніби власником телеканалу "Прямий". Ніби власником телеканалу – він є підставним власником Кіпрської компанії, хоча всім абсолютно очевидно, що реальним власником є Петро Порошенко. У зв'язку з тим, що Макеєнко є формальним власником і не прибув на допит, слідчі прийшли до суду з клопотанням про примусовий привід, і, наскільки мені відомо, суд це клопотання задовільнив – Макеєнка має бути туди доправлено", – сказав Портнов в ефірі телеканалу NewsOne у п'ятницю ввечері.

За його словами, український бізнесмен, засновник і голова групи ТАС Сергій Тігіпко також не з’явився на перший допит, але поки що не відомо, чи будуть слідчі клопотати про його примусовий привід.

"Але ми офіційно звернулися до Державного бюро розслідувань із приблизним переліком запитань, які необхідно було б поставити Тігіпку та Порошенку, як саме вони відмивали незаконні доходи, як проводили через офшорні компанії, чому не заплатили українському бюджету податки. Ми приблизно також оцінюємо, який збиток від того, що українська соціальна сфера, медицина та армія недоотримали через відмивання коштів, недоотримали від Порошенка та Тігіпка величезні гроші до держбюджету", – сказав Портнов.

Він заявив, що нині всі ці провадження гальмує Генеральна прокуратура України, "яка не підписує жодного клопотання". Водночас, за його словами, його юридична команда все одно подає заяві і клопотання, щоб "коли зміниться генпрокурор у країні – а це буде за чотири-п’ять тижнів", не гаяти часу в розслідуванні кримінальних проваджень.

Читайте також: "З Порошенка знімуть недоторканність і арештують в стінах парламенту", − політолог

"Ми чекаємо на арешт усього особистого майна Порошенка, арешт його активів та арешт його фінансів", – сказав Портнов.

За його словами, на сьогодні є близько семи-восьми кримінальних проваджень, в яких фігурує Порошенко, і ще дві заяви, "щодо яких іще немає юридичної реакції".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook