Президент України Петро Порошенко все ж зустрівся з частиною ієрархів Російської православної церкви в Україні.

Читайте також: УПЦ МП не братиме участь у створенні автокефальної церкви

Зустріч проходила у закритому режимі в Українському домі. Про це повідомляє BBC News.

Директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко після завершення зустрічі розповів журналістам, що на ній були присутні "представники РПЦ в Україні, з числа тих, хто підтримує об'єднання". Їх щонайменше було троє.

За словами Павленко, на зустрічі обговорювались різні питання, в тому числі, президент розповів про свої переговори з Вселенським патріархом, а представники РПЦ в Україні висловили свою підтримку процесу отримання автокефалії церквою в Україні.

"Досить велика частина єпископату Української православної церкви Московського патріархату виступає за створення єдиної Помісної православної церкви", – зазначив Павленко.

Водночас голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу РПЦ в Україні архієпископ Климент заявив, що не знає про цю зустріч.

Читайте також: Єпископи РПЦ не зустрілися з Порошенком і оголосили ультиматум

"З президентом може зустрічатися будь-хто, у нас єпископи вільні люди, громадяни України з усім спектром всіх прав, і вони можуть зустрічатися з будь-ким", – сказав він.

"Якщо це якісь світські заходи і спілкування на якісь державно-церковні питання, то немає ніяких проблем. У нас багато архієреїв зустрічаються з президентом і поза межами Києва в різних форматах, у ньому немає нічого особливого", – додав Климент.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter