Багато представників команди президента Петра Порошенка і першої леді Марини Порошенко вирушили в відпускні подорожі. А це означає, що їхні шефи теж у відпустці? Відповідь на це питання засекретили в Адміністрації президента.

Читайте також: На Волині викрито злочинну смеху, у якій злочинці привласнили 330 мільйонів

Про це повідомила журналіст "Слідство.інфо" Анна Бабінець, передає НАРОДНА ПРАВДА.

Вона надіслала запит до Адміністрації президента і поцікавилася, коли глава держави планує йти у відпустку і скільки грошей з держбюджету буде витрачено на релакс Петра Порошенка.

"Керівники розвинених країн вважають нормальним повідомляти, коли і куди їдуть відпочивати. Платники податків цих країн можуть впізнавати на сайтах президентів і прем’єр-міністрів, на коли заплановані  відпустки. У мене не вийшло дізнатися, адміністрація президента не вважає відпустку президента інформацією, яка стосується громадськості",– написала на своїй сторінці у Facebook Бабінець і оприлюднила копію відповіді Банкової.

Читайте також: Українці по-новому платитимуть за комуналку

У відповіді на журналістський запит сказано, що відпустка президента не є публічною інформацією.

"Прохання надати інформацію щодо відпустки президента України у поточному році і використання державних коштів на її здійснення, не може розглядатися як запит на інформацію, оскільки не відповідає нормам закону "Про доступ до публічної інформації", – сказано у відповіді на запит.

Адвокати називають таку відповідь відпискою з боку співробітників Адміністрації президента.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter