На думку генпрокурора Юрія Луценка, купувати обладнання для армії потрібно на відкритих тендерах.

Читайте також: Скандальні розкрадання в оборонпромі: хабарі для НАБУ, СБУ та прокуратури (відео)

Президент України Петро Порошенко та члени РНБО визнали, що проводити закупівлі для потреб української армії на закритих тендерах, завдяки чому стало можливе створення масштабної схеми розкрадання, було помилкою.

Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко в ефірі "Право на владу", інформує ТСН.

"Як член РНБО процитую вам слова президента. Він вважає, що так, дійсно, ми всі, керівництво держави і члени Ради нацбезпеки, проґавили той момент, коли від ручного управління будівництва армії, бо такий був період – треба було з колес іти на фронт, був момент, коли армії просто не існувало, перейти до нормальної системної роботи на відкритих тендерах за більшістю позицій. Чому автомобілі купуються на закритих тендерах? Бог його знає. Чому намети купуються там, чому інше обладнання несекретне купується на закритих тендерах. Тут президент визнав, що це неправильно", – наголосив він.

Читайте також: "Захистіть Свинарчуків і компанію від судів Лінча", – Шевченко закликав Луценка посадити корупціонерів

За словами генпрокурора, нині вже здійснються відповідні заходи. 

"Щодо готівки я вважаю, що на рівні Ради нацбезпеки це мали б врегулювати створенням у законом встановленому порядку фірмами під прикриттям, які могли б спокійно в рамках закону під контролем держави завозити всі необхідні речі з Росії чи іншої країни і при цьому не завдавати збитків у вигляді несплати податків. Це упущення", – додав Луценко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook