Особистий адвокат Дональда Трампа Майкл Коен отримав $400 тисяч або $600 тисяч за організацію першої зустрічі між Петром Порошенком та Дональдом Трампом у червні 2017 року.

Читайте також: Український співак Іво Бобул вирішив балотуватися у президенти

Про це журналісти ВВС дізналися зі своїх джерел. Розслідування показало, що оплату організували посередники, які діяли в інтересах Порошенка.

Коен не був зареєстрований як лобіст, що представляє інтереси України, як цього вимагає американське законодавство.

Після повернення Порошенка в Україні закрили розслідування стосовно колишнього менеджера кампанії Трампа Пола Манафорта.

Джерело з української розвідки повідомив, що Коена довелось залучити, оскільки зареєстровані лобісти та українське посольство у Вашингтоні не змогли домогтися чогось більшого, аніж проведення короткої зустрічі з фото з Трампом. Український президент прагнув зустрічі вищого рівня, щоб подати її як "переговори".

Читайте також: "Наші відносини з Росією гірші ніж у період холодної війни", – Трамп

Організацією переговорів займався колишній помічник Порошенка. Він попросив допомоги у лояльного депутата. На Коена вийшли через єврейську благодійну організацію у штаті Нью-Йорк.

Підтвердження того, що Трамп міг знати про проведення оплати немає. Джерело у Києві повідомило, що Коену виплатили $600 тисяч.

Коен і двоє причетних українців заперечили цю інформацію.

Джерело у Києві повідомило, що допомагав у організації зустрічі колишній засуджений бандит та у минулому діловий партнер Трампа Фелікс Сатер.

Торік проведення зустрічі до останнього моменту залишалось під питанням. Також було не відомо, скільки часу триватиме зустріч. У повідомленні Білого дому йшлося, що Петро Порошенко з'явиться у Овальному кабінеті у той час, коли Трамп буде проводити нараду.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter