На Івано-Франківщині, у селі Криворівня, пройшов традиційний етнофестиваль "Полонинське літо 2019", який присвячений гуцульській традиції. Це свято завжди приваблює не лише місевих мешканців, але українців з інших областей та навіть іноземців.

Читайте також: Партія Порошенка продовжує втрачати рейтинг і може не потрапити до парламенту

Під час свята виступають професійні та аматорські музичні гурти, гостей пригощають місцевими традиційними стравами, сирами, демонструють давні обряди та традиції регіону.

Цьогоріч "Полонинське літо" почалося із затримкою в 40 хвилин. Люди чекали під палючим сонцем і згодом почали аплодувати та просити нарешті відкрити фестиваль. Виявилось , що майже годинна затримка сталась через візит екс-президента Петра Порошенка зі своїм оточенням.

Читайте також: Порошенка знищують "зрадники": як екс-президент став жертвою своєї політичної системи мерзотників

"Люди почали аплодувати і сканувати "Давай фестиваль". Після 40-хвилинного очікування стала відома причина затримки – на фестиваль завітав екс-президент Петро Порошенко разом із дружиною та "свитою" із майже двох десятків людей. Зокрема, до "свити" екс-президента входив і відомий відеоблогер та ярий прибічник Петра Олексійовича – Андрій Полтава. Склалося враження, що екс-президент прибув на фестиваль не як гість, а мав одну-єдину мету – провести агітацію за партію "Європейська солідарність".

Звісно, гості фестивалю та учасники, м’яко кажучи, були незадоволені приїздом Петра Олексійовича. І коли він зійшов зі сцени, то люди щиро раділи. Тим часом екс-президент пішов до столів, де варили банош, кулешу та смажили шашлики", – розповідає лучанин Валерій Войнаровський, який був присутній на фестивалі.

В підсумку всі залишились задоволені етнофестом, однак приїзд Петра Порошенка з агітацією за "Європейську солідарність" залишив по собі негативні спогади, адже чекати початку фестивалю довелося під палючим сонцем. І, зрештою, такий культурно-мистецький етнічний захід, який поєднує в собі автентичні традиції гуцулів та їх кулінарну майстерність, не найкраще місце для проведення передвиборчої агітації.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook