Депутати Європарламенту закликали президента України Петра Порошенка очолити цьогорічний парад секс-меншин у Києві, який відбудеться 17 червня. 34 депутати Європарламенту підписались під зверненням до Порошенка з відповідним закликом, яке днями з'явилось на офіційному сайті відомого політика Ребеки Гармс. 

Читайте також: Українці рішуче виступили проти нетрадиційних стосунків та ЛГБТ

Європарламентарі завдоволені тим, що у попередні два роки подібні поради проходили без насильства та ексцесів. Однак вони занепокоєні тим, що останнім часом в Україні спалахнула хвиля ненависті до ЛГБТ-спільноти.

"Україна залишається з однією з останніх країн Європи, де закони не захищають права ЛГБТ-меншини. Зробіть історичний крок і будьте у першому ряду (параду секс-меншин, – ред.) у той час, як українці йдуть на зустріч сильній, різноманітній та рівноправній демократії в нашій європейській сім'ї", – йдеться у зверненні Гармс до Порошенка.

Читайте також: Лучани гостро відреагували на гей-скандал у "ПортCity"

Окрім того, приєднатись до Петра Порошенка депутати Європарламенту закликають і нардепів з урядовцями.

Про наслідки відмови від участі Порошенка у параді у листі не йдеться. Втім, це може серйозно вдарити по бажанню європартнерів надавати кредит Україні, а без грошей донорів державу чекають великі потрясіння вже восени цього року.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter