Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, затримали начальника одного з Управлінь Секретаріату Кабінету міністрів України за вимагання та одержання 2,5 млн гривень хабаря.

Читайте також: На Волині прикордонники −погоріли− на хабарі (фото)

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією, посадовець Секретаріату Кабміну із залученням посередника вимагав від представника суб’єкта підприємницької діяльності 2,5 мільйони гривень. "Відкат" призначався за підписання актів приймання-передачі виконаних будівельних робіт та відкликання судових позовів до підрядника.

"Керівника Управління затримано безпосередньо під час одержання ним неправомірної вигоди в сумі 2 мільйони гривень в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру затриманому та обрання відносно нього запобіжного заходу", − йдеться у повідомленні.

"Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Київської області. Оперативний супровід − Управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР Нацполіції", − йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що у разі доведення вини, затриманому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Читайте також: У голови Фонду держмайна хотіли купити посаду за $5 мільйонів

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook