Потрапити на пляж санаторію "Лісова пісня", який розташований на Шацьких озерах, тепер можна тільки за гроші. Пропуск на територію пляжу коштує 15 гривень, і діє весь день. Однак, навіть така порівняно невисока ціна обурює деяких відпочивальників.

Читайте також: На озері Світязь перекинувся катамаран, шестеро дорослих та діти опинилися у воді

Про те, чому доступ до водойми у цій частині обмежили, і чому відпочивати на "лікувальному" пляжі платно – розповіла директорка санаторію Руслана Дибель, передає ІА "Конкурент".

За словами жінки, введенню плати за доступ до пляжу посприяв карантин. Таким чином у закладі можуть відрегулювати кількість людей на пляжі. Руслана Дибель розповідає, що, згідно з правилами карантину, одночасно на пляжі можуть перебувати близько 500 відвідувачів.

"У нас обгороджений весь санаторій. Це умова отримання дозволу на роботу у час карантину. Наш санаторій не державний, а комунальний, і гроші ми заробляємо безпосередньо продажем своїх послуг. Одна із послуг – "Лікувальний пляж". У нас є положення про пляж, де вказано чітко те, що люди, які приїжджають сюди за путівками, перебувають на пляжі безкоштовно. Також безкоштовним він є для наших працівників, і жителів Гаївки.

Вхід до водойми ми не перекрили. Ми разом із селом Гаївка зробили за нашим парканом велику широку стежку, якою люди можуть потрапити безпосередньо до великого пляжу і водного плеса. Але розумієте, люди чомусь хочуть зайти на пляж, де є все: медична допомога, рятівна служба, роздягалки, туалети і лежаки, де прибираюь сміття. Вони хочуть зайти сюди, і навіть не заплатити 15 гривень", – розповідає жінка.

Читайте також: На Шацьких озерах пляж обгородили парканом і беруть плату за вхід (відео)

Ціна послуги, переконує директорка санаторію, дуже ліберальна, і абсолютно не відповідає вартості. Адже йдеться про надання медичної допомоги, послуги рятівника, безкоштовний туалет, безкоштовне використання лежаків, роздягалок, прибирання пляжу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook