Якщо ви постійно скаржитеся на те, що мерзнете, і вам холодно навіть там, де іншим тепло, – це може говорити про деякі порушення зі здоров’ям.

Читайте також: Список продуктів, які допоможуть спалювати жир

Про це пише  Рамблер.  

Зокрема, причиною мерзлявості може виявитися гіпотиреоз, для якого характерна дуже низька активність щитовидної залози. За словами вчених з Університету Болл Стейт в США, через дисфункції щитовидної залози тіло виробляє недостатньо енергії, тому виникає підвищена чутливість до холоду.

Іншою можливою причиною постійного відчуття холоду може бути залізодефіцитна анемія. Про наявність анемії говорять дефіцит заліза в крові і знижений рівень гемоглобіну в крові.

Якщо весь час мерзнуть руки і ноги, в деяких випадках, це є симптомом порушення кровотоку в кінцівках через артеріосклероз (захворювання судинної тканини) або хвороби Рейно (звуження кровоносних судин).

Травма спини також здатна зробити людину чутливою до морозу. Доктор Сьюзан Бессер з медичного центру в Балтіморі заявила про те, що травми, які торкнулися спинниго мозку, порушують чутливість до тепла і холоду.

"Якщо нерви, які передають відчуття температури, пошкоджені, ви не зможете адекватно сприймати навколишню температуру", – сказала експерт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook