Підозрюваний у шахрайстві заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак досі перебуває у Деснянському суді Чернігова через помилку в ухвалі про взяття його під варту, передає Громадське.

Читайте також: Адвокат: у Гримчака не вилучали коштів, а в автомобілі знайшли "календарики"

Суддя Наталя Лямзіна переплутала по-батькові Гримчака, назвавши його Юрієм Михайловичем, а не Миколайовичем.

Тепер чи дійсна ухвала про взяття під варту Гримчака має вирішити інший суддя, якого має визначити авторозподіл.

Зараз Юрій Гримчак досі в судді. Його постійно супроводжують детективи та працівники спеціальних операцій НАБУ.

"У цій ухвалі 5 помилок. Ця суддя завжди задовольняє клопотання Генеральної прокуратури", – коментує адвокатка Гримчака Тетяна Матяш.

Тепер чи дійсна ухвала про обрання запобіжного заходу має вирішити та ж суддя на засіданні о 10 ранку у неділю 17 серпня.

"Це людський фактор. Технічна описка", – пояснила суддя, і показала журналістам обкладинку клопотання ГПУ, в якому по-батькові Гримчака теж вказане неправильно.

Читайте також: Поліція затримала топ-чиновників на хабарі майже 1,5 мільйона доларів

Раніше суд у Чернігові вирішив взяти під варту заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака на 2 місяці (60 діб) під заставу в 6 млн гривень.

Нагадаємо, 14 серпня заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій України Юрія Гримчака і його "помічника" затримали за підозрою у вимаганні 1,1 млн доларів хабара. За версією слідства, чоловіки попалися "на гарячому" під час одержання частини коштів у розмірі 480 тисяч доларів.

За словами генпрокурора Юрія Луценка, вони вимагали гроші за вплив на рішення судів і чиновників Мінкультури для ухвалення замовних рішень щодо будівництва.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook