Із віддалених районів області молодь, у пошуках кращої долі, виїжджає закордон. Що можуть запропонувати місцеві центри зайнятості тим, хто не хоче покидати домівку? 

Читайте також: Стало відомо, скільки українцям боргують по зарплатах

У Камінь-Каширському центрі зайнятості, згідно з реформою відбулась реорганізація. Директор Лілія Дзямко каже: "Тут створений центр рекрутингу, який сприяє роботодавцям у пошуку потрібних спеціалістів. Також є кар’єрні радники, які не просто шукають людині роботу, а й супроводжують її у процесі адаптації".

Із робочим візитом сюди завітала народний депутат України Ірина Констанкевич, аби поспілкуватися з працівниками та довідатися: якою є ситуація на ринку праці у віддалених районах, адже незабаром може відбутися так зване "укрупнення" професійно-технічних закладів освіти, що не сприятиме розвитку робітничих професій.

Разом з тим, молодь в пошуках кращої долі виїжджає закордон, Лілія Дзямко підтверджує, що реалізувати себе після закінчення університету за спеціальністю у районі важко.

Спеціалісти центру зайнятості  переконані  – ключовим критерієм для вибору роботи є розмір заробітної плати.

Читайте також: У Чехії хочуть збільшити вдвічі квоту на працевлаштування українців

Нардеп поцікавилася і розвитком дуальної освіти у районі, працевлаштуванням воїнів АТО, тож за результатами зустрічі буде напрацьовано ряд пропозицій аби покращити ситуацію на ринку праці  і таки зупинити тих, хто вирішив їхати на заробітки. 

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter