Начальник управління з питань оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Волинської обласної державної адміністрації Валентин Сушик повідомив, чи планується в області встановлення камер відеоспостереження, аби зменшити кількість правопорушень та криміналу.

Читайте також: У Луцьку встановили 14 «розумних» інформаційних табло поруч із зупинками (фото)

Про це йшлося під час сесійного засідання у Волинській обласній раді сьогодні, 21 квітня.

На запитання депутатки від партії «Європейська солідарність» Юлії Вусенко, чи буде область наслідувати досвід Луцька та чи буде область покрита камерами відеоспостереження. Адже, як показала практика, це суттєво зменшить кількість правопорушень.

«У програмі профільного правопорушення на 2021-2025 роки передбачено виділення 5 мільйонів. Наразі уже повноцінно працює ситуаційний центр у Луцьку і місто уже повністю покрите камерами відеоспостереження.

Безумовно робота у цьому напрямку буде продовжуватись. Але все «впирається» в гроші. Якщо в бюджеті будуть закладені кошти на цю програму і в області, тоді й Волинь буде покрита камерами відеоспостереження», − зазначив Сушик.

Окрім того між членами депутатського корпусу спалахнула суперечка через придбання квадрокоптеру DJI Phantom 4 RTK з ліцензією DJI Terra Pro за 450 тисяч за кошти обласного бюджету для покращення матеріально-технічної бази Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

Читайте також: У Луцьку вандали потрощили нещодавно реконструйований парк

Нагадаємо, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, який 21 квітня із робочим візитом прибув на Волинь, взяв участь у засіданні сесії Волинської обласної ради. 

У залі, окрім депутатів, присутні нардепи: Ігор Палиця, Ірина Констанкевич, Ігор Гузь, Степан Івахів, Василь Стернійчук.

Дмитро Разумков, крім участі у сесії, ознайомиться з роботою КП «Волинське територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Волинської обласної ради, Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Небесної Сотні, підприємством «ЛРЗ «Мотор» Державного концерну «Укроборонпром» та відвідає Волинський національний університет ім. Лесі Українки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook