З 11 грудня 2019 року у Луцьку здійснення перевезення пасажирів та багажу стане можливим виключно через оплату проїзду з використанням електронних квитків. Таким чином, розрахуватися готівкою у тролейбусах та маршрутках лучани зможуть лише до 10 грудня 2019 року.

Читайте також: Луцька міська рада підписала угоду з перевізниками на впровадження е-квитка (фото)

Про це стало відомо вчора, 15 листопада, під час засідання позачергового виконкому Луцької міської ради, пише ІА "Волинські новини".

З 16 листопада 2019 року в міському транспорті міста Луцька, незалежно від форм власності, в обов’язковому порядку впроваджують автоматизовану систему обліку оплати проїзду, побудовану відповідно до інвестиційних вимог, передбачених у відповідності до двостороннього договору про організацію та обслуговування електронних систем в громадському транспорті Луцька.

Так, члени виконавчого комітету ухвалили рішення, згідно із яким одночасна робота двох і більше автоматизованих систем обліку оплати проїзду, використання електронних квитків чи інших способів оплати проїзду, які не передбачені двостороннім договором, в громадському транспорті Луцька в громадському транспорті міста Луцька забороняється.

Окрім того, єдиним законним оператором у Луцьку та на території Луцької ОТГ визначили товариство з обмеженою відповідальністю "СІТІ КАРД СИСТЕМ", яке є єдиною особою, уповноваженою здійснювати справляння плати за транспортні послуги в громадському транспорті Луцька, на період дії договорів щодо організації та обслуговування електронних систем в громадському транспорті.

Читайте також: Повідомили скільки лучан отримали електронні квитки, та яку кількість транспорту обладнали валідаторами

Натомість товариству з обмеженою відповідальністю "СІТІ КАРД СИСТЕМ" в установленому порядку належить зобов’язати всіх перевізників міського пасажирського транспорту м. Луцька незалежно від форм власності невідкладно приєднатися до автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті, а також не допускати рух транспортних засобів на міській маршрутній мережі без обладнання АСООП та з вимкненим таким обладнанням.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook