Днями у Луцьку було затримано працівника Волинського управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України під час отримання чималого хабара у розмірі 3 тисяч умовних одиниць. Затриманим виявився Віктор Турич – оперуповноважений відділу моніторингу та зонального контролю ДВБ Волинського управління, колишній працівник кіберполіції.

Читайте також: У Луцьку на хабарі "взяли" працівника департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, – джерело

Про це ІАВолинські Новини стало відомо із власних джерел.

Окрім цього, на сайті Police.Control.Ukraine. йдеться про те, що правоохоронець вимагав та одержав від громадянина, який працює фрілансером у сфері IT, неправомірну вигоду в сумі 3 000 доларів США. За гроші правоохоронець обіцяв не повідомляти підрозділи поліції по боротьбі з кіберзлочинністю про нібито протиправну діяльність потерпілого, яка полягала у поширенні вірусних програм.

Оперуповноваженого Турича Віктора затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

ДБР кваліфікує дії правоохоронця як одержання службовою особою для себе неправомірної вигоди за вчинення або не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Вимагав $15 тисяч: повідомили деталі затримання працівника департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції у Луцьку

У разі доведення вини, поліцейському загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, оперуповноваженого Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України викрили на вимаганні й одержанні 3000 доларів США хабара, повідомили у прокуратурі Волині. За таку суму правоохоронець пообіцяв не притягувати до кримінальної відповідальності громадянина, який займався діяльністю, пов’язаною з обігом криптовалюти.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook