Розповіли про те, кому на Волині можуть зробити безплатний тест на коронавірусну інфекцію.

Читайте також: У працівника Луцької РДА – коронавірус

Про це стало відомо у п’ятницю, 31 липня, на брифінгу у Волинській ОДА, пише Волинь 24.

Головний державний санітарний лікар в області Наталія Янко розповіла, що Волинським обласним лабораторним центром, вірусологічною лабораторією, а також лабораторією бактеріологічною проводяться безплатні дослідження за направленням медичних закладів та сімейних лікарів тих контингентів, які підлягають обов’язковому тестуванню методом ПЛР.

"З минулого тижня запроваджена робота по наданню послуг за плату для тих, хто прибув з-за кордону та підлягає самоізоляції, і яким встановлено додаток "Дій вдома". За оплату можна проводити дослідження методом ПЛР, оскільки лабораторний центр включений МОЗ саме до тих установ, які підключені до платформи для того, щоб при наявності негативного тесту можна раніше вийти з самоізоляції, а не бути вдома 14 днів", – розповіла посадовиця.

За словами Наталії Янко, за плату можна проводити ці дослідження тим, хто виїжджає за кордон і в ті держави, які вимагають результати тестувань методом ПЛР.

Читайте також: У сільській раді Луцького району − спалах коронавірусу

"Бажаючі можуть провести ці дослідження методом ІФА. На жаль, ми не відбираємо кров у лабораторному центрі. Це можна зробити в будь-якому медичному закладі, або в поліклініці на проспекті Волі. Або ми забираємо цю кров, або доставляють до нас її", – поінформувала лікар.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook