У Луцьку активно працюють над введенням автоматизованої системи оплати вартості проїзду у тролейбусах.

Читайте також: Директор ЛПЕ мріє про Луцьк без маршруток

Про це йшлося 21 грудня під час засідання 51-ї сесії Луцької міської ради.

Директор Луцького підприємства електротранспорту Володимир Пуц зазначив, що для того аби запровадити автоматизовану оплату проїзду та обліку пасажирів у луцьких тролейбусах вже затверджені нові правила перевезень і те, хто та як контролюватиме вимоги щодо перевезення.

"Якщо хтось думає, що електронний квиток зменшить навантаженість на місцевий бюджет, то він дуже помиляється, бо ФОП ніхто не відміняв, електропостачання та обслуговування теж. Для того, щоб визначити оператора, організований конкурс, який триватиме до 31 січня і переможець повинен погодитися з умовами, які прописані у положенні. Планується укладати тристоронній договір між оператором електронних систем, замовником та перевізником. Тож поки сказати коли буде електронна система точно я не можу", – зазначив Володимир Пуц.

Читайте також: "Луцьку потрібно мінімум 100 тролейбусів", – Володимир Пуц

Окрім того, директор ЛПЕ зазначив, що є пропозиція про те, аби отримати автобуси на автономному ходу і запустити їх на ті вулиці, де немає мереж електроопор, зокрема це район Вишкова та вулиці Ківерцівської. Якщо ж Луцьк отримає такі автобуси, то мешканці Вишкова зможуть користуватись Законом України "Про безоплатне перевезення" і вільно користуватись транспортом.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter