90% підприємств та установ у Луцьку відновили свою роботу після послаблення карантину 11 траня. Таким чином, люди не мають чим добиратись на роботу та не мають з ким залишити дітей вдома. Саме тому гострим та актуальним постало питання про відновлення роботи дитячих садочків та громадського транспорту у місті.

Читайте також: Луцькі базарники спровокували масштабну бійку, наїхавши на людей машиною, є постраждалі (фото, відео)

Саме за звернення до Кабміну щодо відновлення роботи транспорту та дитсадків проголосували депутати Луцької міської ради під час дистанційного пленарного засідання позачергової 79-ї сесії міської ради сьогодні, 15 травня, пише ІА Волинські Новини.

Як пояснив позицію луцьких обранців громади депутат Ігор Поліщук, фактично в кожному дворі при кожній зустрічі лучани задають лише два запитання: коли запрацюють садочки та транспорт.

Читайте також: Мама померлого від COVID волинянина після смерті сина вільно ходить громадськими місцями

"Це пов’язано з тим, що з 11 травня відбулося послаблення карантинних заходів, і 90% підприємств і установ запрацювали. Натомість люди не мають як дістатися до робочих місць, також не мають на кого залишити дітей. За станом на сьогодні наші садочки готові до роботи в умовах карантину. Потрібно дати людям можливість працювати та заробляти гроші", – звернувся депутат до колег.

Також він зазначив, що у зв’язку з повною готовністю садочків міста, їхню роботу можна відновлювати уже з понеділка або вівторка, але лише за умови відповідного схвалення від Кабміну.

Так, луцькі депутати проголосували "за" звернення до Кабміну. Зокрема, ініціативу підтримали 30 обранців громади.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook