У наступному році зоопарк у Луцьку будуть популяризувати, як туристичний об’єкт.

Читайте також: У Луцьку встановлюють креативний новорічний арт-об’єкт

Про це йшлося 20 грудня під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, пише ІА Волинські Новини.

Як розповіла директор КП "Луцький зоопарк" Людмила Денисенко, доповідаючи про програму розвитку зоопарку на 2019 рік, кошти, які передбачені у програмі, необхідні на заробітні плати, а також оплату комунальних послуг. З її слів, зоопарк ставить собі за мету заробити більше коштів за 2019 рік 3 мільйони 900 тисяч, а це на один мільйон більше, ніж цього року. Вона наголосила, що зоопарк займає друге місце серед туристичних об'єктів міста після Луцького замку.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми – 10 мільйонів 545 тисяч гривень.

Читайте також: Зоопарк у Луцьку мають намір збільшити

Зокрема, головною метою програми є збереження генофонду та відтворення в напіввільних умовах тварин, в першу чергу зникаючих, рідкісних, занесених до Червоної книги України та міжнародних Червоних списків; реалізація тварин та обмін із зоопарками України та інших країн; здійснення різноманітних форм обслуговування і створення умов для відпочинку та дозвілля населення та гостей міста при збереженні належних умов утримання тварин. Збільшення кількості відвідувачів зоопарку у тому числі і з інших областей України, популяризація зоопарку як туристичного об’єкту, зменшення фінансової залежності підприємства від міського бюджету.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter